Vivata.bg – модерният начин да бъдеш здрав

Автор -

Не можем да подминем новости на здравния онлайн фронт, особено, когато съвсем наскоро стартира съвсем нов здравен сайт, със съвременна концепция, ориентиран към интересите на аудиторията. След като съвременни статистики за активността на потребителите в мрежата посочиха, че 80% от тях активно търсят здравна информация и това определя тяхното решение да се лекуват, е съвсем обяснимо защо съществуването на качествена здравна онлайн медия е повече от наложително.

Сайтът Vivata.bg е заложил на достъпността и качеството на информацията, като са избегнати основните недостатъци на сайтове от тази ниша. Здравето е достатъчно сериозна тема, за да не се рискува с нея. Факт е, че родният Интернет е наводнен от “здравни” блогове, които публикуват преводни материали, но често зад тях не стоят квалифицирани лекари, а препоръките в тях често са сериозни и биха могли да навредят при самолечение. Многото “здравни” сайтове и блогове бълват непроверена или погрешно интерпретирана или преведена информация, а други – просто използват темата, за да продават чудодейни билки и хранителни добавки или да печелят от реклама.

Екипът на Vivata.bg защитава и реализира идеята, че самолечението е вредно, а информираността на потребители значително помага за правилното и навременно откриване на заболявания, както и за благоприятния изход от лечението им и залага по-скоро на една богата и актуализирана в духа на съвременните медицински постижения здравна култура. Издигането на мисълта за собственото здраве в първи приоритет е най-доброто лечение, тъй като ранното откриване на проблемите води до взимане на адекватни мерки и пълно излекуване.

Повишаването на здравната култура и възможността човек да черпи вярна и достъпно поднесена информация са сред основните цели на сайта.

Много от сериозните последици за здравето ни са от заболявания към които е проявено немърливо отношение, прилагане на самолечение или погрешно лечение. Убеждението, че тялото ни е здраво и затова не се нуждае от грижи, прегледи и внимание е напълно погрешно, та дори колите минават годишен технически преглед, за да са годни за движение. Вредните навици са също едни от големите рушители на здравето.

Проектът Vivata.bg публикува авторски материали от признати авторитети в областта на медицината у нас, а съдържанието на сайта покрива всички сфери на здравето, начина на живот и предлага специални секции за потребители, както и за медици.

Пожелаваме успех на новото начинание, а на себе си и на вас пожелаваме да сме по-здрави, за да имаме все повече причини да се радваме на живота.