“Облачните лампиони” на Мика Бар

Автор -

Израелската дизайнерка Мика Бар дава живот на една пленителна декоративна идея за осветление, което изпълва и се вмества във всяко пространство. “Облачните лампиони” са творение на уникален 3D текстилен принтинг по технология развита в студио Mikabarr в Тел Авив. Името на този проект, а именно Ori има двояко значение, тъй като на японски означава “свивам”, а на иврит “светлина”. Идеята се фокусира в опита светлината да се “нагъне” и дефинира по желан начин, според обемния принт на осветителното тяло.

Ori е осветително тяло, което може да използвате както на верандата и в градината си, създавайки изключителна мека атмосфера за летните вечери или да изпълните с мека светлина различни кътчета от интериорните си пространства. Още повече, че осветителните тела се предлагат за разнообразен монтаж на поставки с различни височини, както и висящи, но и с различни обеми и структура, удовлетворяващи конкретни изисквания на интериора и средата.

Ori дава възможност формата на “облачните лампиони” да се променя и нагажда към различни вкусове, като правят човек част от дизайна. Концепцията е минималистична и ергономична, съчетава използването на минимален материален субстрат с оптимална функционалност и изпълване на пространството.